Опазването на околната среда като детска мечта за професионална кариера

Още от дете Радостина Славкова знае, че иска да се занимава с опазване на околната среда. След като завършва училище, записва специалност „Екоикономика“ в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

С увереност към промяната

Може ли един човек да бъде едновременно фотограф, футболист, треньор на младежки футболен клуб и основател на неправителствена организация? Звучи твърде сложно и ангажиращо, за да е постижимо, но за Владимир Йорданов от Преслав това всъщност е начин на живот.

Да бъдеш верен настойник на голяма кауза

Вече повече от 15 години Николай Николов от Бургас работи на терен с хора в нужда. Като част от екипа на сдружение „Верният настойник“, всекидневно се изправя лице в лице със стотици трудни съдби. Именно тези срещи го мотивират да работи за това всеки човек в България да има достоен живот в едно справедливо общество.

От общността за общността

Да имаш своето пространство, в което не се притесняваш да бъдеш това, което си, място, в което получаваш подкрепа, Място, в което да срещаш хора, с които можеш да споделяш, е важно за всеки човек. Още по-важно е за хора, които са част от дискриминирана общност.

Когато каузата ти е децата

Aлександър Миланов е социален работник. Професията му сякаш предполага ангажирането му с най-уязвимите в обществото ни. Ако в работата му, това са пациенти с различни заболявания, то в доброволческия му живот, това са децата, които не се отглеждат от техните биологични семейства.

Да случваш промяната в родния град

Петър Бодуров е младежки активист от Шумен. Той е съучредител и изпълнителен директор на фондация „Подобри“, която работи „за една по-добра среда, с едни по-добри хора“ в града. За последните 5 години е организирал над 80 събития за младежите в Шумен.

По пътя на медиацията

Юлия Раданова е успешна млада жена и майка, с богата и впечатляваща автобиография. Доктор по право, адвокат, медиатор, университетски преподавател по медиация в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и в редица университети в Европа, председател на сдружение Институт по медиация и управление на спорове (ИМЕУС). През годините, в които практикува медиация, многократно е помагала на хора да намерят решение на конфликт, без да стигат до дела.

Да подредиш процесите на работа в една гражданска организация

Едва ли има човек, който да не изпитва истинска удовлетвореност от това да се чувства добре и свободен на работното си място. Стелияна Маринова, директор „Социална дейност и проекти“ в Социалната чайна не прави изключение.