От спортист до граждански активист в преследване на кауза

Борис Недялков прекарва 11 години от живота си в света на спорта като състезател по Кану-Каяк. Едва на 22-годишна възраст, той цели 30 пъти е ставал шампион на България, печели 6-то място на европейско първенство и 9-то – на световно.

Повярвай в себе си, разпери крилете си

Ивайло Ябълкаров от Стара Загора е един от общо 60 човека, преминали през второто издание на обучението „Инициативата“ на ФРГИ. През последните почти пет години е ръководител на екип от социални работници и психолози във фондация „Мисия криле“, които се занимават с различни уязвими хора и семейства.

Социална услуга от хора за хора

Диана Василева е част от екипа на Фондация „Конкордия“. Фондацията работи в подкрепа на деца, младежи и семейства в затруднено положение, предоставяйки комплекс от социални услуги. Екип от над 100 човека административен персонал всекидневно работи за това хората, потърсили подкрепа, да намерят най-правилния път в живота си. Интересен е подходът на Фондацията да използва спорта като средство за мотивация на младите хора. Сформирали са различни футболни отбори, включително с деца, жени и юноши.

Действай срещу бездействието

Валентин Кехайов е председател на сдружение „Млади изследователи за младежко развитие“, основано през 2015 година. Завръщайки се от чужбина, приема като лична мисията да задържи възможно най-много хора в града, особено младежите. И по всичко си личи, че му се получава доста добре. В началото младежката работа не е разпознаваема сред съгражданите му. Постепенно именно сдружението се превръща в неформална институция за подкрепа на хората, които все по-често търсят Вальо и екипа му за съдействие.

Екологична мислене за прогресивно бъдеще на следващите поколения

Общата история на Вихрен Митев с екологията започва да се пише през 2015 година, когато за първи път той разбира за сериозността на проблема с климата и започва да помага за решаването му.