Борис Недялков се занимава с кану-каяк от 2004 г. През 2007 г. става републикански шампион на едноместен каяк. През 2010 г. участва в първите младежки олимпийски игри в Сингапур. Той е бронзов медалист на републиканското първенство по гребен ергометър при мъже на дисциплината 1000 метра каяк. Има две 1-ви места на 500 и 1000 метра и 3-то място на 200 метра на двуместен каяк с Любомир Тодоров на Държавния индивидуален шампионат за мъже през 2014 г. в Пловдив. 

Борис е един от участниците в първото издание на Инициативата и е бил част от програмата „Спортни таланти“. Какво го мотивира да участва и как това се отразява на дейността на неговата организация, четете в следващите редове. 

 

Разкажи ни за себе си и за работа ти? Как твоята организация прави света по-добър? 

Казвам се Борис Недялков и съм на 26 години. Аз съм доста инициативен човек. Обичам да провокирам себе си като се впускам в нови предизвикателства и проекти. Основател съм на сдружение „БОКАЯ“, а главната ми цел е да стимулирам младите хора да вземат участие в моята организация. Работата на Сдружението е концентрирана в област Видин, като си партнира съвместно с различни образователни, спортни и културни организации.

Защо реши да участваш в Инициативата?

Получих покана от Фондация "Работилница за граждански инициативи" /ФРГИ/ да се включа в Инициативата. Знам с какъв професионализъм и всеотдайност работи екипът на Фондацията. Това ме мотивира да реализирам своите идеи именно чрез тяхна инициатива. Използвам възможността да изкажа своите благодарности за подкрепата.

С какви очаквания се записа за участие и оправдаха ли се те? 

Очаквах да срещна мотивирани хора от граждански организации. Разбира се, това се оказа вярно, а аз се сдобих с нови и полезни умения, които да приложа в моята практика. 

Какво ти се случи в рамките на този проект?

Запознах се с много интересни хора. Радвам се, че и занапред ще работим заедно и ще споделяме опита си в рамките на обучението, което Инициативата предоставя.

Кое е най-полезното за теб от Инициативата?

Най-полезното за мен е срещата с колегите, възможността за обмяната на знания, умения и опит, както и работата заедно в решаването на определени казуси.

Участието ти в Инициативата подобри ли по някакъв начин работата ти?

Определено. Започнах да обръщам повече внимание на детайлите, станах по-прецизен в работата си. Винаги съм знаел, че това е необходимо за успеха на една организация. Но когато започнеш да прилагаш добри практики в собствената си дейност, резултатите са повече от удовлетворяващи.

Какви са целите ти, за какво мечтаеш?

Мечтая да успея да сформирам по-голям екип от професионалисти. Mечтая организацията ми да достигне вашите мащаби и един ден аз да задавам въпроси на участници в моя инициатива. Благодаря за възможността да разкажа за своите впечатления от Инициативата.

 

Свързани статии