Петър Бодуров е участник в проект Инициатива за изграждане на бъдещо поколение граждански лидери, финансиран от Фонд Активни граждани на ЕИП. Той e учредител и председател на Фондация "Подобри" и "Общински младежки съвет Шумен". Има зад гърба си повече от 5 години опит в младежкия сектор, като работи усърдно за популяризирането на младежкото доброволчество и предприемачество в град Шумен и създаването на възможности и пространства за младите хора.

Сред успешните проекти, които е координирал са: Проект „Младежка Сфера“, Младежката доброволческа академия и Аble Mentor - Шумен.

Петър сподели с нас и част от дейностите, които е организирал заедно с останалата част от екипа на Фондацията по време на безпрецедентната криза.

За Общински младежки съвет - Шумен


„Съобразихме се с призива на властите и на кампанията #OстаниВкъщи и предвид невъзможността за организиране на събития на открито, решихме да създаваме образователно и ангажиращо съдържание в няколко направления: неформално обучение, спорт, танци и различни "домакински" активности.

Организирахме серия от уебинари "Уменията на 21-ви век" в сферата на неформалното образование.


1.  "Уменията на 21-ви век и как да ги развием " с гост-лектор - Александра Мирчева (coworking Зона 21)
Кратко резюме

2. "Как да бъдем по-продуктивни: методи и инструменти"  с гост-лектор - Христо Стоянов (уебсайт LifeHack.bg)  

3."Фалшиви новини и медийна култура" с гост-лектор - Венелин Добров (съосновател в Uspelite.bg) - https://www.facebook.com/events/233207897924471/ /

4. "Силата на презентационнните умения" с гост-лектор - Елица Катранджиева - експерт висше образование и кариерно ориентиране "Unify" 

Друга инициатива, която започнахме е
#вкъщисОМС  - Публикуваме кратки видеа, които да мотивират хората да се възползват пълноценно от свободното си време, чрез спорт, танци, готвене и др.

Видеата от поредицата, може да видите на
нашата страница.

За Фондация "Подобри":
Чествахме деня на рециклирането 18 март с видеа, свързани с кампанията "Г
ерой на рециклирането" - съвети за рециклиране и намаляване на отпадъците.

Видеата може да открете ТУК