В средата на февруари ще бъда обявен конкурсът за набиране на участници в Инициативата за изграждане на бъдещо поколение граждански лидери на ФРГИ.

Инициативата е в отговор на все по-нарастващите предизвикателства към представителите на гражданските организации и ще подкрепи развитието на 60 нови лидери през следващите 6 години.

Още преди да стартира конкурса за участие в Инициативата, ти даваме три причини да се включиш в него.

1. Научаваш всички важно за управлението на една гражданска организация

Модулите, които ще се проведат в рамките на Инициативата обхващат всички аспекти от управлението на една гражданска организация. От глобални проблеми и местни решения, през набиране на средства и стратегически комуникации до оценка на въздействието. Обучението е интерактивно и включва примери от реалната среда. Получаваш всички необходими знания и имаш достатъчно време да се подготвяш за всеки следващ модул. Виж повече за модулите в Програмата.

2. Прилагаш наученото с подкрепата на най-добрите

Управлението на една организация не става по учебник, затова във всеки от модулите ще разработваш практическо задание. Не само ще имаш възможност да приложиш наученото на практика, но и ще получиш подкрепа от ментор. Менторите, които сме избрали са утвърдени лидери на национални организации (НПО), журналисти, специалисти по маркетинг и публични комуникации, фъндрейзъри и прависти.

3. Присъединяваш се към общност 

В рамките на Инициативата ще срещнеш хора като теб, които искат да развиват себе и организацията, от която са част. Така не само ще създадеш нови контакти и потенциални партньорства, но и ще бъдеш в една мотивираща, в която всеки е готов да помага на другия.

До обявяването на конкурса остават броени дни. Очакваме те!