Петър Бодуров, участник и председател на Фондация „Подобри“, се срещна с Яна Бюрер Тавание - директор на глобалната инициатива за социално ангажирано изкуство Fine Acts.

Срещите между двамата активисти са част от менторската програма на Инициативата, в която експерти от различни сфери на неправителствения сектор разговарят с участници от Инициативата и отговарят на техни въпроси, свързани с работата в областта на обществената дейност.

В поредица от публикации споделяме извадки от обратната връзка за срещите, която получаваме от участниците, дали предварително своето съгласие историите им да бъдат споделяни публично. Ето какво каза Петър след срещите си с Яна:

С Яна проведохме цели 8 онлайн срещи в Zoom. Изключително радостен съм, че въпреки натоварения й график, тя успя да отдели време за срещите с мен. Темите, по които работихме са: Комуникация с медии, Търсене на партньори, Текущи проекти и възможности за развитие, Личен живот/работа - баланс в тези отношения, Кариера в НПО сектора, Промяна на организационната структура на фондация “Подобри”.

Резултатите от срещите са повече от удовлетворяващи. Създадохме списък с журналисти от национални медии, които пишат по теми, свързани с общество, култура и социални каузи. Получих обратна връзка и насоки при развиване на няколко вътрешни проекти. Успях да дефинирам много по-ясно отговора на въпроса „Що е то успешно и устойчиво НПО и какво е необходимо, за да го постигна?“. Яна демонстрира готовност за съдействие с контакти и съвети при бъдещи наши проекти и инициативи.

Конкретно за мен това беше най-полезната част от програмата, а Яна беше страхотен, отдаден и много отзивчив ментор. Изключително съм благодарен за възможността да работя с такъв човек, защото чрез нея открих посоката, в която би трябвало да се развиваме като организация и какъв искам да стана “като порастна” (още малко :) )."

Срещите са част от проект „Инициативата за изграждане на бъдещо поколение граждански лидери" на Фондация „Работилница за гражданки инициативи“ (ФРГИ). Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014–2021 г., финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.