Лилия Аракчиева е старши експерт Младежка ангажираност и образование в WWF България. Тя е и един от участниците в първото издание на Инициативата. Лилия избра за свой ментор Теодора Бакърджиева от Български дарителски форум (БДФ), с която да разнищи отговорите на въпросите, които я вълнуват.

Срещите между двете дами са част от менторската програма на Инициативата, в която експерти от различни сфери на неправителствения сектор се срещат с участници от Инициативата и отговарят на техни въпроси, свързани с работата в областта на обществената дейност.

В поредица от публикации споделяме извадки от обратната връзка за срещите, която получаваме от участниците, дали предварително своето съгласие историите им да бъдат споделяни публично. Ето какво каза Лилия след срещите си с Теодора:

„Срещите ни с Теодора бяха ежеседмични, между 8 и 10 на брой. Тя много ми помогна за стратегическото планиране и прилагането му в област "Образование и младежка ангажираност", което е нова дейност за WWF Bulgaria. Даде ми много ценни съвети за привличане и задържане на корпоративни дарители, които са изключително важни за младежката ни иновационна програма Panda Labs.

Теди беше отдаден, вдъхновяващ и съвестен ментор и съм безкрайно благодарна и на нея, и на всички от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, че осигурихте тази подкрепа.

Сърдечно благодаря на екипа Ви най-вече за това, че помагате на хората от НПО сектора все по-професионално да се грижат за важните каузи!“ 

Срещите са част от проект „Инициативата за изграждане на бъдещо поколение граждански лидери" на Фондация „Работилница за гражданки инициативи“ (ФРГИ). Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014–2021 г., финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.