Глория Филипова, която е участник в първото издание на Инициатива за изграждане на бъдещо поколение граждански лидери на ФРГИ и Проектен мениджър във Фондация Bilitis, заедно с Мануела Попова, „Рейнбоу хъб“ и ЛГБТИ организация „Действие“ получиха подгласна награда на церемонията на Годишните награди "Човек на годината" за приноса за развитието на ЛГБТИ общността в България и защитата на правата на хората от общността.

Глория, Мануела и „Рейнбоу хъб“ са отличени за умелото използване на медийното внимание след нападението на крайни националисти над хъба, за да повишат обществената информираност за престъпленията от омраза срещу ЛГБТИ хората и за да се застъпват за включването им в Наказателния кодекс.

В своите социални канали по повод отличието Bilitis сподели - "Вълнуваме се и се гордеем с признанието за нашите Глория Филипова и Мануела Попова, и целия екип на Rainbow Hub, които снощи получиха подгласната награда по време на годишната церемония "Човек на годината" 2021 за изключителния им принос в развитието на ЛГБТИ общността в България и защитата на правата на хората от общността! Наградата прие изпълнителният директор на Билитис, Лилия Драгоева. Благодарим от сърце на всички, които са номинирали Гоги, Мани и Рейнбоу хъб, както и на журито и целия екип на Български хелзинкски комитет за признанието!".

266487237_10158185750331078_5565234137389232948_n.jpg

Лили Драгоева: Изпълнителен директор на Bilitis Foundation

"Човек на годината" е инициатива на Български хелзинкски комитет и се организира за четиринадесета поредна година. Целта им е да дадат признание и публичност на отличените и техните доблестни правозащитни каузи. Те се присъждат на личност, колектив или организация от жури на основата на обективни критерии. Връчват се на 10 декември или близка до него дата — Световният ден на правата на човека. Тук можете да видите всички номинирани и наградени .