Секретарят на читалище „Васил Левски 1928", Борис Самаринов е един от участниците в Инициативата. В рамките на менторската й програма, която среща експерти от различни сфери на НПО сектора с участниците в проекта, Борис проведе поредица от срещи с програмния мениджър на Български дарителски форум (БДФ), Теодора Бакърджиева. 

В няколко публикации споделяме извадки от обратната връзка за срещите, която получаваме от участниците, дали предварително своето съгласие историите им да бъдат споделяни публично. Ето какво каза Борис след срещите си с Теодора:

„В рамките на срещите обсъдихме възможни варианти за мобилизиране на обществена подкрепа за сградата на НЧ „Васил Левски 1928“ в гр.София. Основната идея е да се ремонтира покрива и да се възстанови концертната зала на читалището, която да се превърне в общностен център и място за концерти, прожекции и изложби. В последствие обхватът да се разшири и залата да се превърне в една от културните точки на София. Очертахме два основни подхода за постигане на целта - работа със „Столична община“ и привличане на евентуални дарители. 

По време на срещите, с подкрепата на Теодора, определих заинтересованите хора, позитивите, които реализацията на идеята би донесла за местната общност и децантрализацията на културния живот на София. Проведох кратко проучване за историята на сградата и дейностите, които са се развивали в нея. Решихме първо да напишем писмо до местната власт – кмет на район „Подуяне“, заместник - кмет на културата, кмет на София, председатели и членове на комисии в СОС.

В резултат на срещите, изготвихме писмо до кмета на район „Подуяне“, г-жа Ева Митова. Сходно писмо бе изготвено и до заместник - кмета д-р Тодор Чобанов, който бе освободен от поста. В момента правим постъпки да достигнем до новия заместник – кмет, с ресор „Култура“ - Мирослав Боршош. Търсим среща и с г-жа Малина Едрева, председател на комисията по „Образование, култура, наука и културно многообразие“ към СОС. В момента, заради предизборната обстановка, е трудно да осъществим контакт.

Ще изготвим презентация и ще се опитаме да търсим частно финансиране чрез бизнеса или дарителски кампании.“

Срещите са част от проект „Инициативата за изграждане на бъдещо поколение граждански лидери" на Фондация „Работилница за гражданки инициативи“ (ФРГИ). Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014–2021 г., финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.